Yukarı Çık

Haber Star

Türkiye  sanayisini hem kentsel dönüşümle buluşturan hem de AB ile uyumlu hale getiren projelerin önemi gün geçtikçe artıyor. AB ülkelerinden Türkiye’den gelen ürünlere bir kalite kotası koyması sanayicilerin öncelik sırasında yer alırken, KOBİ’ler başta olmak üzere orta sınıf üzeri sanayiciler için yeni imalat alanları oluşturmak son derece önem taşıyan bir konu. “Sanayi’nin Bağdat Caddesi’ni oluşturuyoruz” diyen Pulsar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sami Bektaş, İkitelli’deki Organize Sanayi Bölgesi içinde 320 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdikleri Trios 2023’ü böyle tanıtıyor. Sanayi bölgelerindeki dükkanların artık Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap vermediğini dile getiren Bektaş, amaçlarının Türkiye’nin sanayisinde aktif yer alan üreticilerin üretimleri için daha uygun atölyeler oluşturmak olduğunu söyledi.

2017’DE TAMAMLANACAK

Modern yapısıyla üreticilerin faaliyetlerini kolaylaştıran bu tür projelerin New York’da örnekleri olduğunu kaydeden Bektaş “İkitelli’de bu tür projeler burayı Sanayi’nin Bağdat Caddesi yapacak” diye konuştu. Sanayicilerin ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde tasarlanan Trios 2023 projesi, 7 metrelik tavan yüksekliği, her kata TIR çıkabilmesi, metrekarede 2 ton yük kaldırabilmesi gibi özellikleriyle dikkat çekerken, projede atölye ve dükkanların yanında çarşı da yer alıyor. Pulsar İnşat tarafından İkitelli’de hayata geçirilen projede, toplam 594 adet bağımsız bölüm bulunurken, 336 adet atölye, 146 adet mağaza, 112 adet bağımsız bölümden oluşan 11’er katlı ofis-otel-iş merkezi kullanımlarına uygun 2 kule bina da yer alıyor. Türkiye’nin ihtiyacı olan bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Bektaş, 2017 yılında tamamlanacak olan Trios 2023’ün, AB’nin üretim esnasında aradığı kriterlere uygun bir yapı olduğunu, projenin milli bir proje olarak da algılanması gerektiğinin altını çizdi. Bektaş “Sanayicilerimizin ufkunu açacak bir proje. Hem sanayicimiz hem de gayrimenkul geliştiricilerimiz için bir rol model durumunda” diye konuştu. Trios 2023, İngiltere’de karma üretim merkezleri dalında şimdiden iki dalda ödül aldı.

En küçük 260 metrekare

Satışa sunulan bölümler arasında en küçüğünün 260 metrekare olduğunu dile getiren Bektaş “En düşük fiyatımız da 1 milyon 200 bin TL civarında. Metrekare olarak her talebe yanıt verebiliyoruz. Bir de 7 metre tavan yüksekliği olması çok önemli. Hep metrekare fiyatları söylüyoruz ama metreküp üretim yapıyoruz. Metrekare fiyatlarıyla satıyoruz metreküp veriyoruz” dedi. Projenin 1.5 yılda yüzde 40’ın üzerinde değer kazandığına işaret eden Bektaş “Başlangıçta metrekare birim fiyatı 2 bin 500 TL civarındaydı. Şu anda 4 bin 280 TL’nin altında yerimiz yok. Dolar fiyatından daha iyi bir trend. Bu proje bittiğinde burada metrekare birim fiyatları ortalama 6 bin TL’nin altında olmayacaktır” dedi. Müşterinin tapusunu hemen alabildiğini kaydeden Bektaş, satın alma uygun satın alma koşullarına da dikkat çekti. Bektaş “Banka kredisi kullanılabiliyor. Faiz oranları yüzde 0.85’den başlıyor. 120 aya kadar devam eden vadeler var. Ayrıca şu anda sınırlı sayıda müşteri için yüzde 35 peşin, 36 ay sıfır faiz var kampanyamız da var” diye konuştu.

Yayın Adı : haber.star.com.tr
Yayın Tarihi : 30.01.2016